DE THUISKANTOORTIJGER

Ha Thuiskantoortijger!

Heb jij de kantoortuinjungle verlaten? Mis je de gezamenlijke bedrijfsruimtes en koffiemachines op de savanne? Ben je nog wat onwennig op de thuissteppe die je nu een aantal dagen of weken betreedt? Dat is logisch, als tijger gedij jij het beste in een omgeving waar je ruimte hebt, in beweging kan zijn en waar je kunt grappen en grollen met je andere junglemaatjes.

Hoeveel ruimte heb ik?

Tijgers gedijen over het algemeen heel goed alleen, die beweging, dat is wel een dingetje. Volgens het CBS heeft een Nederlander gemiddeld 65 vierkante meter woonoppervlakte, afhankelijk van waar je woont kan dit meer of minder zijn. Heb je een aantal welpen, dan is dit woonoppervlak nog maar 38 vierkante meter. Tel daarbij op dat een deel van deze woonoppervlakten nu werkoppervlakte is en dat geadviseerd wordt om zoveel mogelijk binnen te blijven, dan begrijp je dat de ruimte om te kunnen bewegen klein is. Beweging is echter zo belangrijk voor de arbeidende viervoeter.

En mijn brein dan?

Er gebeurt namelijk veel in onze hersenen wanneer we bewegen. Zo leert Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie) ons dat door beweging het cognitieve brein tot rust komt, waardoor er andere delen in de hersenen actief worden die creativiteit vergroten! Op deze manier kom je sneller tot inzichten of heb je de oplossing voor een probleem. Beweging verlaagt ook ons stressgevoel, doordat de prefrontale cortex wordt geactiveerd. Deze remt alle gebieden die het gevoel van stress en negativiteit geven. De prefrontale cortex zorgt er ook voor dat je efficiënter gaat werken, je wordt dus productiever!

Ik ga bewegen! Maar hoe?

Maar hoe wordt de koning van het oerwoud ook de koning van de thuissteppe? Geen paniek, hieronder een aantal tips die je helpen om in beweging te komen:

  • Voer je telefoongesprek lopend.
  • Ga boven naar de wc als je beneden werkt of andersom.
  • Ga staan tijdens je zoom, hangouts of skypemeeting.
  • Speel “de vloer is lava” door je hele huis.
  • Zet een kwartier lang Charlie Lownoise & Mental Theo op en spring mee zoals je nog nooit gesprongen hebt (andere muziek mag natuurlijk ook).

Niets weerhoudt je er van om onverschrokken je nieuwe habitat te trotseren en vol positieve energie de aankomende weken thuis te werken.

Heb jij de thuissteppe al getrotseerd? Wat doe jij om in beweging te blijven? Geef je tips in de comments op LinkedIn, Instagram of Facebook.