Over de Rand

Visie op Human Resources

Human Resources is niet moeilijk, dit wordt het nog wel eens gemaakt. Mijn visie op HR is tweeledig:

  • Iedere organisatie heeft een missie, daar waar zij voor staat. En doelen die zij wil bereiken om hier te komen. HR is het onderdeel van organisaties die ervoor zorgt dat er een omgeving ontstaat waarin medewerkers optimaal aan deze doelen kunnen werken. Vanuit goed werkgeverschap is er ruimte voor medewerkers om met plezier en gezond & vitaal hun werk uit te kunnen voeren en expert te worden en blijven in hun vak. Anderzijds dragen deze medewerkers bij aan organisatiedoelstellingen en ontstaat een wisselwerking waarin beiden groeien en floreren.
  • HR is het morele kompas van de organisatie, zij heeft de verantwoordelijkheid om een eerlijk klimaat te creëren waarin duidelijke spelregels zijn en ruimte is voor maatwerk. Uitlegbaarheid is hierin van belang.

Bovenstaande visie op Human Resources is het fundament van De Rand waarmee mens en organisatie kunnen groeien. 

De naam

Daar waar veel goede ideeën ontstaan met een glas wijn in de zon op een terras (bij mij in ieder geval), is dit voor mijn bedrijfsnaam ook het geval. Op een mooie lentedag komen verschillende namen voorbij waarbij de keus valt op De Rand. Het is kort, bondig en spreekt tot de verbeelding. Daarnaast omvat De Rand drie zaken die voor mij belangrijk zijn in mijn werk:

  • De Rand opzoeken in gesprekken met medewerkers, leidinggevenden en andere collega’s. Ik daag uit, spiegel en vraag door, dit met respect en een gezonde dosis humor. Samen komen we tot de kern en lukt het om te groeien. Ditzelfde doe ik met HR-processen en de mensen die hieraan bijdragen.
  • Over De Rand lopen is spannend, laat mij de handreiking zijn die nodig is. Wanneer ik vroeger over een randje liep, bijvoorbeeld bij een fontein of op een pleintje, dan was dit spannend en lukte dit niet direct zelfstandig. Ik had een hand nodig die mij hielp dit te doen. Deze handreiking ben ik wanneer het op HR-processen aan komt. Daar waar medewerkers of leidinggevende dit moeilijk vinden, maak ik het makkelijker. Ik leg uit, verduidelijk en zorg ervoor dat HR begrijpelijk is voor iedereen. In processen analyseer en versimpel ik waardoor deze beter werken.
  • Alleen bij De Rand kun je echt genieten van het uitzicht. Met mijn vrouw heb ik tweemaal een vulkaan beklommen, de weg ernaar toe vroeg om inspanning en was spannend, het uitzicht was subliem! De weg naar een bepaald doel is niet altijd makkelijk of direct te begaan. Soms struikel je, soms maak je een fout en soms lijk je niet verder te komen. Dit is niet erg, hier leren we van en dit brengt ons juist naar een beter eindresultaat. Door De Rand te bereiken kunnen we ultiem genieten van wat we hebben gepresteerd. Dit geldt ook voor onze doelen, wanneer we deze behalen kunnen we vieren en mogen wij trots zijn op wat we bereikt hebben.

 

“De mooiste bloemen bloeien aan De Rand” – Wanneer je durft (risico aangaan om voordeel te behalen), ontstaan de beste resultaten.

Waar wacht je nog op? Samen De Rand opzoeken en genieten van het uitzicht? Neem contact op!