over Nathan oterdoom

Positieve energie kenmerkt mij, wat grote invloed heeft op mijn werk en privéleven. Met bevlogenheid vervul ik de rol van HR-professional waarin gezonde ambitie mij drijft. Ik maak van nature makkelijk connectie met anderen en leer hierdoor personen, teams en organisaties snel kennen. Processen maak ik mij moeiteloos eigen waarbij mijn doelmatige werkwijze leidt tot zichtbare resultaten.

Naast mijn passie voor Human Resources geniet ik buiten mijn werk van mijn gezin, familie, vrienden, eten, wijn en volleybal. Het liefst combineer ik een paar van deze met elkaar!

Het begin

Ik kom uit een gezin waarin mijn moeder in haar eentje mijn zus en mij heeft opgevoed (respect voor haar). Hierdoor heb ik al vroeg zelfstandig leren zijn en een groot verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkeld. De zelfstandigheid zorgde ervoor dat ik dingen snel eigen maak. Daarnaast ging ik alle dagen naar de kinderopvang waarin de basis ligt voor het van nature organiseren en anderen meenemen in spel en avontuur. Volgens de groepsleidsters hadden zij een natuurlijke leider naast hen die de groep op sleeptouw nam. Hier ligt het begin van mijn interesse in mensen en gedrag.

Pedagogiek en Human Resource Management

De interesse in gedrag, mensen en later organisaties heeft geresulteerd in het volgen van de opleidingen pedagogiek en human resource management. Pedagogiek heeft het fundament gelegd van mijn analytisch vermogen: objectief observeren, de juiste vragen stellen, onderzoeken en daarmee gedegen tot de kern komen. Daarnaast gaat het bij pedagogiek om (zelf) reflectie en blijven leren, eigenschappen die voor iedereen van grote waarde zijn. Ik daag anderen en organisaties uit om dit laatste toe te passen in het werk.

De wens om na pedagogiek een meer zakelijke richting op te gaan heeft geresulteerd in het vak human resource management. Een schot in de roos! De combinatie van business & people is fantastisch: mensen vrijheid geven om te werken aan gezamenlijke doelen, kijken naar het gehele systeem en deze in beweging krijgen vanuit gedrag. Durf om proces, mens en organisatie in beweging te krijgen komt op deze manier perfect samen.  

Aan De Rand en er bijna over

Grote invloed op mijn leven en hoe ik nu in het leven sta zijn twee periodes waarin ik zwaar depressief ben geweest. In mijn 17e en 21e levensjaar heb ik gedacht aan zelfdoding en op het punt gestaan om dit uit te voeren. Zonde! Zo weet ik nu al jaren. Door intensieve behandeling door een psycholoog (wat een heldin!) en mijzelf leren kennen, heb ik grip gekregen op mijn gedachten en hiermee mijn leven. Nog mooier, het maakt dat ik nu met veel energie en positiviteit in het leven sta, kan genieten en vol overgave werk, train en leef. Helaas is dit lot niet voor iedereen met een depressie weggelegd. Herken jij dit soort gedachtes bij jezelf? Of is er iemand in je omgeving met depressieve klachten? Wacht niet langer en neem contact op met 113. Ik wil dat jij leeft!

Let’s connect

14 + 9 =